Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 16:24 - На изток – бедствено положение
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 1545 Коментари: 0 Гласове:
0



 Община Суворово обяви бедствено положение заради обилния снеговалеж и силен вятър, съобщиха от областната управа във Варна.

С нея общо в пет общини е обявено бедствено положение. Това са Аксаково, Долни Чифлик, Бяла, Аврен и Суворово.

В община Дългопол няма проблеми с почистването, всичко е нормално и само в едно училище не се провеждат учебни занятия, съобщи кметът Светльо Якимов.

Зимната ситуация е овладяна в община Девня, каза кметът Атанас Кузев. В почистването на общината са се включили машини от големите предприятия в района.

Кузев посочи, че всички пътища в общината са проходими. Той допълни, че утре и вдругиден ще са неучебни дни в общината.

В община Провадия пътищата са проходими при зимни условия, съобщи кметът Георги Янев. Той допълни, че до сряда включително децата няма да ходят на училище.

Тежко е положението в община Ветрино, съобщи кметът Георги Андреев. По думите му обстановката е усложнена и е възможно някои участъци и населени места да останат изолирани.

Кметът посочи, че има огромни снегонавявания в района на селата Доброплодно и Ягнило. Натрупаният сняг на места в общината е над 1 метър.

Андреев каза още, че е издал заповед утре да е неучебен ден в общината.

Кметът на община Вълчи дол Веселин Василев съобщи, че общината е пред обявяване на бедствено положение. Причината е, че заради силния вятър и обилния снеговалеж почистването на пътищата е изключително затруднено.

Все още в общината няма затворени пътища, но не е изключено в предстоящите часове да се стигне и до това, както и да има закъсали автомобили.

Василев каза още, че утре в общината ще е неучебен ден. Днес учениците са били успешно прибрани по домовете си.

Още по темата Снегът затрупа Източна България Варна в снежна блокада

 

Поради усложнената зимна обстановка в община Каварна кметът на общината Цонко Цонев обяви дните 19 и 20 януари за неучебни за всички училища на територията на общината.

Учебни занятия ще се провеждат само в Помощното училище интернат "Любен Каравелов" заради присъствието на ученици в училището.

Целодневните детски градини и детската ясла в Каварна и село Българево ще работят със сборни групи. Остават затворени детските градини в селата Раковски, Вранино и Септемврийци.



Тагове:   Изток,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 331159
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол