Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 15:21 - Аз не съм комунист...
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
3



 Борисов отговаря дали е бил член на БКП и свързан ли е с ДС

Бил ли е Бойко Борисов комунист и работил ли е за бившата Държавна сигурност? Този въпрос се появява от време на време в статиите на жълтите вестници и между редовете в анализите на сериозните.

„Устатата” бивша депутатка от БСП Татяна Дончева преди време подхвърли – дали е възможно човекът, който е избран за лична охрана на Тодор Живков, да не е бил проверен.

За първи път днес въпросът за евентуалното партийното и агентурно минало на настоящия премиер му беше поставен очи в очи от най-високата трибуна в държавата.

По време на парламентарния контрол независимият депутат Тодор Великов се обърна към Бойко Борисов: „Вие лично били ли сте член на БКП, а впоследствие – на БСП?”, и още: „Вие лично били ли сте съпричастен към структурите на Държавна сигурност?”.

Официално въпросът, на който Борисов трябваше да отговаря, беше за лустрацията. По тази причина председателят на Народното събрание Цецка Цачева опита да отклони темата, обяснявайки на Великов, че задава лични въпроси, което е недопустимо.

Борисов все пак отговори, уточнявайки, че на такъв въпрос може просто да се пошегува. И го направи. Според него, ако е бил член на БКП, самите социалисти щяха да го оповестят и да си го поискат обратно.

„Що се отнася до Държавна сигурност – моето потекло е такова, че и да исках, нямаше да ме вземат. По ония години, за да бъдеш служител на ДС, трябваха и много връзки, и много мнения, и много ясна партийна биография, която аз нямам”.

Борисов допълни, че ако е бил член на БКП, а после и на БСП, щяха да го оставят на поста главен секретар на МВР.

„Още щях да марширувам по плаца”, заяви премиерът, обръщайки се към лявата част от пленарната зала.

Бойко Борисов предупреди хората на Яне Янев, че ако продължават да задават въпроси в същия дух, ще идва в Народното събрание, но просто ще мълчи в продължение на 3 минути на пленарната трибуна.

„Ще ви оставя да говорите к`вото си искате”, закани се премиерът.

„Такава арогантност от един министър председател не съм чувал”, коментира веднага след изказването на Борисов депутатът Тодор Великов.



Тагове:   комунист,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 329110
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол