Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2010 14:46 - Замунда и Арена секват, били бъкани с пиратско съдържание
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 2429 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преследваме доставчите, а не юзърите, увериха от ГДБОП

"Ще затворим Арена и Замунда, сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с SMS-и", обяви началникът на "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев.

"Ще изчистим пространството от интернет пиратите и ще сложим легални платформи", закани се той.

"Не е проблем, че дребните юзери свалят, проблем е, когато тези пирати ограбват труда на авторите", уточни Колев пред ПРО.бг.

По думите му сирийски гражданин с името Ахмед стои зад Замунда, а руснак – зад Арена.

Колев уточни, че грешно е разбрано посланието им за преследване при сваляне на филми и музика от интернет.  

"Акцията за борба с пиратството е насочена срещу онези, които го организират, каквито са например Замунда, Арена, различните интернет доставчици, а не срещу обикновения потребител. Юзърите няма да бъдат арестувани", увери Колев.

Той подчерта, че проблемът не е, че потребителите свалят нещо.

"Бъдещето е да се разпространяват филми и музика както в момента, но онова, което си плащаме, да отива при автора, не при организирания престъпник", добави антимафиотът.

dnes.bg
 



Тагове:   арена,   съдържание,


Гласувай:
2



1. rpatel - Регистрирана съм и в двата сайта от ...
29.04.2010 14:53
Регистрирана съм и в двата сайта от много време. До сега не съм изпратила нито един СМС за нищо. Единственото условие е, след като свалиш даден филм да го оставиш активен, така, че и другите потребители да могат да го теглят. Мисля, че е честно!
цитирай
2. анонимен - Пак на някой не му стигат джобните
29.04.2010 15:08
Тъпо е, много е тъпо, когато издатели и разпространители започнат да се грижат за правата на авторите и за тяхната интелектуална собственост повече от самите автори. Кой може да ми забрани да споделя една закупена от мен книга с 5, 10, 20 или повече мои приятели - съвсем безвъзмездно? Ставам ли с това пират? А те? Или ако си купя ДВД и след това го предоставя на същите тези приятели - и те да се изкефят като мен?! А въпросната книга или диск не стават ли моя собственост, вкл. интелектуална? И в коя конституция пише, че не мога да се разпореждам със своята собственост? Ако някой закон противоречи на конституцията, това е друг въпрос и не бива да се превръща в проблем нито на моите приятели, нито на мен, нито на любезните хора от въпросните сървъри, които ни предоставят възможност да обменяме помежду си информация и художествени произведения. И силовите структури на държавата едва ли е редно да се намесват - да ловят убийците, насилниците, разбойниците и хайдуците, които ни ограбват и тероризират ежедневно.
Аз също не съм изпращал никакви СМС-и никому и нито един торент не ми е искал това досега. Тези които "точат джоба на потребителите" не са торенти - явно някой отново е свръхкомпетентен. В случая г-н Явор Колев.
Господа, в тази оголяла и обосяла държава с този оголял и обосял електорат, каквито и забрани да въведете, винаги ще се намери начин те да бъдат заобиколени или прескочени. Ако не сте забелязали, векът е 21-ви, а не 19-ти.
цитирай
3. jivi93 - Колкото и да не искаме да приемем...
29.04.2010 15:19
...щом сме пак в негативния списък на международна статистика, явно има проблем.

Според мен трябва да има някакъв легален сайт, от който хората да могат да гледат филмм онлайн (или да го изтеглят за известно време) срещу някаква такса, както в библиотеките могат да се взимат книги под наем.
цитирай
4. анонимен - не се коркайте!! всяко чудо за три ...
30.04.2010 11:46
не се коркайте!!
всяко чудо за три дни!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 331263
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол