Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 15:55 - "Със Симо сме много натоварени като вицепремиери"
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
0



 Цветанов не потвърди, но и не отрече, че е номиниран за президент

Бойко Борисов ще изкара най-силния си коз на изборите за президент през 2011 година. Това стана ясно от краткото му изказване в кулоарите на парламента. 

Борисов продължи задочния спор с Георги Първанов за кризата, управлението и предстоящите избори. 

На хвърлената ръкавица от Борисов – двамата с Първанов да подадат оставки и да си решат проблемите на избори, президентът отговори, че „рано или късно може би ще се срещнем на избори“. 

Тези думи, според Борисов, доказват, че Първанов е „политически проект”, и затова премиерът не се притеснявал повече от конфликт между институциите.

На конкретния въпрос – имате ли кандидат за президент, днес Борисов отговори: „Имаме, да. Не съм аз”. След това направи уточнението, че е вицепремиер. Но повече жокери нямаше.

Всъщност и тези са достатъчно. Вицепремиерите в кабинета на ГЕРБ са двама – Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Първият е с много висок рейтинг вследствие на поредицата акции срещу организираната престъпност. Вторият, напротив – с най-ниското одобрение в кабинета, наскоро излязъл със скандал от стаята на „Дондуков“2.

Самият Цветанов не потвърди, но и не отрече, че ще бъде следващият кандидат за президент на България. От краткия му разговор с репортерите става ясно, че засега е вицепремиер.

"Тази тема не е коментирана. Смятам, че има много по-важни неща. Всички вицепремиери – както аз, така и Симо, сме натоварени с толкова отговорности, че в момента кампанията 2011 трябва да ви кажа, че...

– Игнорирате в момента кампанията за президентските избори?
– По-важно е да се справим с това, което имаме като функции, като министри и като вицепремиери. 
– Все пак ГЕРБ има своя кандидат, нали?
– ГЕРБ ще има своя кандидат, но когато влезем на фаза предизборна, тогава може би ще бъде обявен официално”.

Още по темата Вицепремиер на ГЕРБ ще е кандидатът им за президент Рано или късно може би ще се срещнем на избори! Президентът и аз да се откажем от мандата...

Всъщност темата за участието на Цветанов в следващите президентски избори беше поставена от лидера на РЗС Яне Янев. Той се пошегува, че това се случва под формата на операция „Мозъка”. Чрез нея Цветанов използвал МВР, за да си проправи пътя към поста на държавния глава.

„Тези, които правят подобни коментари или имат нек"ва съпричастност към хора от организираната престъпност и естествено, че не им се харесва това, което се случва, но обществото и ЕС искат точно това”, отговори Цветанов.

На въпроса дали вижда себе си на президентския стол, вътрешният министър отговори, че се вижда като „вицепремиер и министър на вътрешните работи”, но вмъкна, че това е временно.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 331226
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол