Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 17:16 - Приказката продължава! Цвети на полуфиналите на Уимбълдън!
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 1322 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-добрата ни тенисистка продължи наказателната си акция, като този път взе скалпа на Винъс Уилямс  
image

 

Фантастичното представяне на Цвети Пиронкова в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън продължава, след като нашата състезателка се класира за полуфиналите на надпреварата, отстранявайки 5-кратната шампионка Винъс Уилямс с категоричното 6/2, 6/3.

За пореден път Цвети доказа, че се намира в невероятна спортна форма, като не само елиминира, но и буквално прегази именита си съперничка, която през по-голямата част от двубоя просто не знаеше къде се намира.

На полуфиналите нашата тенисистка ще се срещне с рускинята Вера Звонарьова, която победи с 2-1 сета Ким Клайстерс.

По подобие на сблъсъка си с Марион Бартоли вчера, днес Пиронкова започна изключително концентрирано, набързо преодоля първоначалното си притеснение и започна да играе своята игра, като демонстрира изключително стабилни удари от основната линия, които допълнително объркаха американката.

След като си размениха по два сервис гейма, Цвети направи впечатляваща серия от 4 поредни гейма в своя полза, с която записа първата част в своя актив.

В тези минути направи впечатление, че Винъс се бе подготвила добре тактически за срещата, като се опитваше да притиска форхенда на нашата състезателка, но за нейно съжаление Цвети не се пропука, а напротив – показа й, че може отлично да разиграва и да пласира великолепни минаващи удари.

Втория сет отново започна със сериозни проблеми в сервиса на американката, но този път тя успя да се измъкне и дори малко изненадващо с оглед на показаното първа стигна до брейк (за 2/1).

Последва обаче светкавичен отговор на пловдивчанката и моментален рибрейк, след който съпротивителните сили на световната номер 2 тотално рухнаха и победата на Цвети можеше дори да е още по-убедителна.

Веднага след приключването на срещата на корт номер 1, Цвети сподели:

“Чувствам се невероятно! Доволна съм от играта си и от показаното днес срещу Винъс Уилямс. Ако някой ми беше казал преди началото на турнира, че ще играя полуфинал нямаше да му повярвам.”

“Днес обаче излязох спокойна за сблъсъка ми с Уилямс и тайно се надявах, че имам своите шансове, още повече че вече я бях побеждавала веднъж в турнирите от Шлема. Иска ми се всички в България да са щастливи от постигнатото от мен и дано добрите моменти да продължат”.




Гласувай:
1



1. анонимен - strahotna pobeda
29.06.2010 19:28
Niama kakvo poveche da kajem, ot tova koeto napravi Tsetsi s Venus, mojem samo da ia pozdravim i blagodarimi, za tazi radost, koiato ni dade. I neka ne zabraviame, che u nas ima i mnogo drugi dobri sportisti, za koito si struva ga de govori i da se poddarjat, a ne samo za futbolisti, koito ne zaslujavat tolkova vnimanie.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 329046
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол