Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 15:16 - БСП отрича да е крила писъмца от Брюксел
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0



 Всичко е завеждано и обсъждано, твърди Петър Мутафчиев

"Коалиция за България" твърди, че никога не е крила писма от Брюксел, в които се критикува кабинетът "Станишев" за незавършени програми и неусвоени средства.

На пресконференция в Пловдив левият депутат Петър Мутафчиев обяви, че сегашните управляващи поставят едно предварително оправдание пред себе си – отново и за сметка на предишното управление.

"Това е, за да не дадат трудния отговор, който в скоро време трябва да дадат – какво са направили през тези 6 или 7 месеца управление по отношение на оперативните програми и проблемите, които съществуват там", категоричен бе той.

Мутафчиев каза, че всички писма, изпращани от Брюксел, са разглеждани всяка седмица на съвещания на министрите под ръководството на Меглена Плугчиева, а няколко пъти месечно – и на разширени заседания.

Депутатът определи като учудващо изказването на Бойко Борисов и на Симеон Дянков, че едно от писмата е било скрито, при положение, че то е било в администрациите както на Министерството на финансите, така и на екоминистерството.

"Така че това писмо, за което се говори, е било известно на всички. В Министерството на транспорта подобни писма от Брюксел не е имало, тъй като всички договори по ИСПА и по оперативните програми, касаещи транспорта, не са пряко договаряни", допълни Мутафчиев.

Той припомни, че кабинетът "Борисов" встъпи в действие през август, а по думите на Бойко Борисов те разбрали за това писмо през септември.

 

Още по темата Чиновници крили писма, пратени от Брюксел От своя страна депутатът Захари Георгиев коментира като изключително несериозно обвинението, че някой е криел кореспонденция, тъй като тя не само е заведена, но е и разпределена до някого за изпълнение.

 

Dnes.bg припомня, че в неделя премиерът Борисов упрекна бившето правителство в саботаж на неговия кабинет, след като са крили писма от ЕС, в които е пишело как България може да загуби до 20% от финансирането по оперативна програма "Околна среда" и ИСПА.

"Те са знаели какво правят и какво ще причинят на следващото правителство и с умисъл са го правили", защити тезата си министър-председателят.



Тагове:   Брюксел,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 329781
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол