Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2010 17:00 - Всички обичат... Кристалина
Автор: dnes Категория: Новини   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2010 17:01


 БСП, НДСВ и ДПС пред Dnes.bg: Заставаме зад нея



автор -  Златко Желев

image

Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

 

Казусът Желева

Българските евродепутати Ивайло Калфин, Антония Първанова и Филиз Хюсменова окачествиха пред Dnes.bg решението на Румяна Желева да се оттегли от надпреварата като закъсняло, но правилно.

"Това беше най-доброто, което можеше да направи, и сложи край на един много мъчителен период и за нея, и за цялата държава", коментира Калфин и за пореден път уточни, че проблемът на Желева е некомпетентността й, а не конфликтът на интереси.

"А и премиерът отправи абсолютно неприемливи критики към основните политически групи в ЕП, което направи невъзможно нейното пребиваване в ЕП", обяви бившият дипломат №1 на България.

"Поздравявам г-жа Желева за съгласието й да разреши ситуацията, която с представянето си сама създаде. Заявявам категорично, че нямам нищо общо с обвиненията за връзки на г-жа Желева и на съпруга й с организираната престъпност, както и с всички публикации по темата в международните медии. Казвам това открито пред моите колеги от НДСВ, пред моите опоненти, пред българския народ", коментира на свой ред Антония Първанова.

"Уважавам личното решение на г-жа Желева да се оттегли. Респектирана съм от достойното й поведение. Знаете, че тя сама го е решила и е описала мотивите си. Може би е решила, че така ще облекчи пътя за по-бързото избиране на новия състав на Европейската комисия", каза на свой ред и евродепутатът Филиз Хюсменова.

Вариант "Б" Кристалина Георгиева

Тримата евродепутати от БСП, НДСВ и ДПС обявиха още за Dnes.bg, че подкрепят кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар.

"Това, което зная за нея, е много положително. Това действително е човек професионалист, човек, който има опит и в международни институции, човек, който познава материята си, работила е в много страни по света и мисля, че това е добро предложение на правителството и ние ще направим всичко възможно тя да се представи добре и максимално бързо да бъде приключен този въпрос", каза Калфин.

Бившият външен министър допълни, че се надява всички български евродепутати да имат възможност да се видят с Кристалина Георгиева, за да се обединят около кандидатурата й.
 
"Искрено желая успех на г-жа Кристалина Георгиева, сигурна съм, че последните няколко дни бяха добър урок за зрели политически реакции и решения", каза на свой ред Антония Първанова.

Филиз Хюсменова бе категорична пред Dnes.bg, че ДПС ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за еврокомисар.

"От биографията й става ясно, че тя има натрупан сериозен опит. Ще убедим колегите си, че тя е сериозна кандидатура, от полза за целия ЕС", каза още тя.

коментари към статията






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnes
Категория: Новини
Прочетен: 331358
Постинги: 354
Коментари: 278
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол